5 vinkkiä kiltin kissan kasvattamiseen


Vaikka jotkut kissa tulevatkin toimeen ihmisten kanssa helpommin kuin toiset, on olemassa helppoja ja yksinkertaisia tapoja saada kissasi tuntemaan olonsa suojatuksi, kotoisaksi ja rakastetuksi. Tämä auttaa kissaasi luottamaan ihmisiin ja näin ollen paljastamaan ihanan, rakastettavan ja ystävällisen luonteensa. Oli kyseessä pentu tai vanhempi kisu, kannattaa näitä neuvoja käyttää hyödyksi, sillä myös vanhempi kissa oppii luottamaan jos saa siihen syyn.

kuinka kasvattaa kiltti kissa

 

1. KOHTELE KISSAASI VAROVASTI JA HELLÄSTI

Mikäli kissaa kohdellaan huonosti, pelotellaan tai käytetään ylimääräistä voimaa saattaa kissasi oppia pelkäämään ihmisiä. Tämä on valitettavan yleistä ja varsinkin pentuina kissasi oppivat äkkiä pelkäämään ja tämän pelon ylipääsemiseksi tarvitaan myöhemmällä iällä TODELLA PALJON työtä. Mutta mikäli olet hellä ja rakastava kissaasi kohtaan, oppii hän luottamaan ihmisiin ja kokee olonsa turvalliseksi lähelläsi. Jatkossa kissasi turvautuu sinuun ja kaipaa läheisyyttäsi ja on myös muiden ihmisten helpommin lähestyttävissä.

5 Vinkkiä Kiltin Kissan Kasvattamiseen

 

2. TUTUSTUTA KISSAYSTÄVÄLLISEEN KOIRAAN

Mikäli kissasi on pentu tai todella nuori, kannattaa se tutustuttaa jo kissoihin tottuneeseen koiraan, jotta kissasi oppii että jotkut koirat voivat olla myös mukavia.  Suurin osa kissoista pelkää luonnostaan koiria ja osalla, varsinkin vanhemmista kissoista, on pahoja kokemuksia koirista. Ole kuitenkin varma, että koira on rauhallinen ja tottunut kissoihin, sillä villiintynyt koira saattaa aiheuttaa kissalle huonon kokemuksen koirista ja pahimmassa tapauksessa alkaa pelkäämään näitä.

5 Vinkkiä Kiltin Kissan Kasvattamiseen

 

3. OPETA KISSAASI TULEMAAN KUTSUTTAESSA

Kissat ovat fiksuja eläimiä. Niiden aivot muistuttavat huomattavasti paljon enemmän ihmisen, kuin koiran aivoja. Nimensä oppiminen ei siis vie heiltä juurikaan aikaa, mutta tuleminen kutsuttaessa ei tapahdu luonnostaan. Koita antaa kissallesi herkkuja aina kun kutsut häntä nimeltä. Kissat, jotka tulevat nimensä kuultuaan eivät ole ujoja ja rakastavat ihmisten läsnäoloa.

5 Vinkkiä Kiltin Kissan Kasvattamiseen

 

4. HELLI KISSAASI

Kaikki läheisyys mitä voit kissallesi antaa auttaa häntä luottamaan ihmisiin ja oppimaan, että lähelläsi on hyvä olla. Tätä voi harjoittaa esimerkiksi niin, että kun kissasi hakeutuu lähellesi, ota hellästi syliin, pidä lähelläsi ja silittele. Käsittele kissaasi kuin se olisi oma vastasyntynyt lapsesi. Samalla luotte yhteyden kissasi kanssa jota ei helposti tule mikään rikkomaan.

5 Vinkkiä Kiltin Kissan Kasvattamiseen

 

5. PIDÄ KISSASI LÄHELLÄ

Ensimmäisen 2-3 kuukauden aikana, varsinkin mikäli kyseessä on pentu, suositellaan olemaan mahdollisimman paljon kissan kanssa. Mitä enemmän kerkeät viettämään aikaa kissasi kanssa näiden tärkeiden kuukausien aikana, sitä tärkeämmäksi sinä tulet kissallesi. Kannattaa myös kutsua vieraita kylään tänä aikana, jotta kissasi huomaa, että myös muut ihmiset ovat hänelle kilttejä ja hyviä. Näin ollen kissasi oppii luottamaan myös vieraisiin ihmisiin ja tuntee olonsa turvalliseksi vaikka uusia kasvoja tulisikin käymään.

5 Vinkkiä Kiltin Kissan Kasvattamiseen

 


 

Mikäli tykkäsit tai koit nämä vinkit hyödyllisiksi, niin älä ihmeessä anna näiden homehtua täälä! Laita kavereille näistä tietoa jakamalla tätä Facebookissa ja muissa sosiaalisissa medioissa alla olevista linkeistä. Kaikki jaot auttavat suunnattoman paljon meitä saamaan tärkeitä asioita esille, joten paina alla olevia nappuloita auttaaksesi saamaan tätäkin asiaa eteenpäin.

 

>> Tule tutustumaan tuotteisiimme täältä <<